Do all facilities need generation access permission?

There are exemptions for installations without surpluses and for certain self-consumption with surpluses of up to 15 kW on urbanized land that meets legal requirements. The exact assumption must be checked. Being exempt from this permit does not eliminate electrical legalization, documentation or applicable urban planning requirements.

Regulatory basis: Royal Decree 1183/2020, article 17 and Royal Decree 244/2019, article 7.